Vilka olika typer av plåttak finns det? Plåtslagare i Edsbyn berättar

Om du vill få ett tak med en bra hållfasthet, en lång livslängd och som ger ditt tak ett mer exklusivare utseende kan du välja att lägga ett plåttak. Här berättar våra plåtslagare i Edsbyn om olika typer av plåttak.

Takplåt har varit en populär takbeklädnad ända sedan 1500-talet men det var först under början på 1900-talet som man även började lägga plåt på mindre bostadshus. Än idag är plåt vanligt förekommande på privatfastigheter vilket bland annat beror på att plåt har en bra hållfasthet och en lång livslängd. En annan anledning är att takplåt väger mindre än många andra takbeklädnader vilket gör att det lämpar sig väl för alla typer av fastigheter. Om du planerar att lägga om ditt plåttak kan du kontakta oss på Axelssons Plåtslageri som har duktiga plåtslagare i Edsbyn som kan bistå dig vid din takomläggning.

 

Våra plåtslagare i Edsbyn kan lägga olika typer av plåttak

Oavsett vilket typ av plåt du vill lägga på ditt tak kan våra plåtslagare i Edsbyn hjälpa dig. Våra yrkesutbildade och erfarna plåtslagare är mycket kunniga inom plåthantverket och klarar av att lägga alla typer av plåttak, även då det krävs kreativa och flexibla lösningar.

 

Olika typer av plåttak

Stålplåt

Den vanligaste typen av plåt för takläggningar är stålplåt och finns både som bandplåt och som skivor. Bandplåt används om man vill få ett mer exklusivt utseende på sitt tak då plåten läggs i hela längder från taknocken ned till takavslutet. Med hjälp av dubbelfalsning får man ett snyggt och enhetligt utseende på sitt tak som innehåller minimalt med skarvar, vilket gör taket mer tätt. Ett ordentligt utfört plåtarbete med bandplåt har mycket lång livslängd, upp till 100 år om det underhålls på rätt sätt. Stålplåt finns också i skivformat som gör att man kan få ett tak som har samma kupering som ett tegeltak.

 

Aluminiumplåt

Om man har en fastighet som ligger belägen vid havskusten och därmed är extra utsatt för rost kan man välja att lägga aluminiumplåt. Aluminiumplåt har dessutom låg vikt och lång livslängd. Aluminiumplåt finns med olika strukturer så att du kan välja det utseende på taket som passar dig och din fastighet bäst.

 

Zinkplåt

Om man vill lägga ett plåttak som har ett bra skydd mot rost kan man välja att lägga ett tak med zinkplåt. Zinkplåt har en legering som består av titan eller koppar och en livslängd på upp till 100 år. Många väljer att lägga zinkplåt för att plåten kan lödas vilket ger taket ett snyggare utseende.

 

Anlita våra plåtslagare i Edsbyn för ditt plåttak

Axelssons Plåtslageri har yrkesutbildade plåtslagare i Bollnäs som är experter på alla typer av plåttak. Vi utför tjänster åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar i Bollnäs, Edsbyn och Alfta, men omnejd. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte för fri konsultation kring din takomläggning eller för att ta reda på mer om oss.

Välkommen att kontakta dina lokala plåtslagare

Bor du i Gävleborg och behöver hjälp med ett plåtjobb? Då har du hittat rätt! Våra plåtslagare med utgångspunkt i Bollnäs finns här för dig. Allt du behöver göra är att kontakta oss, sen löser vi resten!