Plåtslagare i Edsbyn listar fördelarna med plåttak!

Plåt är en takbeklädnad med många bra egenskaper och som passar för de allra flesta taktyper. Om du vill få hjälp med att lägga om ditt plåttak kan du vända dig till oss som har erfarna plåtslagare i Edsbyn. Läs mer om fördelarna med plåttak här.

Om det är dags att lägga om ditt gamla plåttak eller du behöver lägga nytt tak är plåt ett stabilt alternativ. Plåttak har använts under flera hundra år och är än idag en mycket populär takbeklädnad för mindre privatbostäder. Att lägga ett plåttak gör ditt tak tätt samtidigt som taket har en lång livslängd, om det underhålls löpande. Dessutom är plåttak relativt billiga att lägga. Om du vill få mer information om plåttak eller om du behöver lägga om ditt plåttak är du välkommen att kontakta oss på Axelssons Plåtslageri som har plåtslagare i Edsbyn som är proffs på olika typer av plåttak.

 

Fördelar med att lägga ett plåttak

Ett plåttak har många goda egenskaper och passar för alla typer av fastigheter. Nedan berättar våra plåtslagare i Edsbyn vilka fördelarna är med ett plåttak.

  • Plåt är betydligt lättare än takpannor tillverkade med lera eller betong och lämpar sig därför mycket väl för fastigheter som har en mindre kraftfull takstomme. Plåt är också ett bra alternativ om man har en äldre fastighet som inte längre klarar av tyngden av takpannor.
  • Plåt kan läggas på tak som har en lutning på ned till 7 grader, även om den optimala taklutningen är minst 14 grader. Det gör att plåt kan läggas på låglutande tak där andra takbeklädnader inte är lämpade.
  • Plåt går att lägga till rimliga kostnader, beroende på vilken typ av takplåt man väljer. Plåt finns också i olika utseenden och i material som koppar vilket ger taket ett exklusivt utseende.
  • Plåt har en lång livslängd och om man lägger bandplåt, zinkplåt eller koppar kan man få ett tak som har en livslängd på upp till 100 år, eller mer, under förutsättning att det underhålls.
  • Plåttak har en glansigare yta än andra takbeklädnader vilket dels gör att mossa och alger inte lika lätt får fäste men också att snö och vatten lättare rinner av taket.

Våra plåtslagare i Edsbyn kan hjälpa dig med ditt plåttak

Axelssons Plåtslageri har under många år utfört tjänster åt privatpersoner och företag. Vi har yrkesutbildade plåtslagare i Bollnäs, Edsbyn och Alfta som utför plåthantverket med stor yrkesstolthet. Om du behöver lägga om ditt plåttak kan du vända dig till oss, våra skickliga plåtslagare i Edsbyn bistår dig med allt från planeringen, tillverkning av plåten och takläggningen. Använd formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera ditt tak och bistå med rådgivning kring din takomläggning. 

Välkommen att kontakta dina lokala plåtslagare

Bor du i Gävleborg och behöver hjälp med ett plåtjobb? Då har du hittat rätt! Våra plåtslagare med utgångspunkt i Bollnäs finns här för dig. Allt du behöver göra är att kontakta oss, sen löser vi resten!