Plåtslagare i Alfta delar med sig av sina bästa tips kring plåttak

Om du ska lägga nytt plåttak bör du anlita yrkesutbildade plåtslagare i Alfta eller din lokala ort som har lång erfarenhet inom branschen. Då kan du vara trygg med att arbetet utförs korrekt och med högsta kvalitet. Här kan du läsa om hur du lägger om ett plåttak.

Ett plåttak har en livslängd på cirka 40-50 år men kan hålla tätt i upp till 100 år, eller mer, om arbetet är utfört korrekt och med rätt material. Dock är det viktigt att tätskiktet som ligger under plåttaket är helt och sluter tätt så att inte kondens och vatten släpps igenom vilket kan bidra till fuktskador.

 

Att lägga ett plåttak kräver en del kunskap och erfarenhet för att taket ska få en bra hållfasthet, lång livslängd samt ett bra utseende. Om du vill få hjälp med att lägga ditt plåttak kan du kontakta oss på Axelssons Plåtslageri som har skickliga plåtslagare i Alfta.

 

Så här lägger du ett plåttak

Inför en takomläggning är det viktigt att man planerar takomläggningen så att den utförs säkert och korrekt. Det är viktigt att arbetet utförs enligt gällande branschregler men också med rätt material för maximal livslängd och hållbarhet. Om taket har en kraftig lutning krävs det att man har en ställning runt taket så att takarbetet kan utföras enkelt och säkert. Om du är osäker på om detta gäller för ditt tak kan du alltid kontakta oss så kan våra skickliga plåtslagare i Alfta hjälpa dig.

 

Riva det gamla taket

Till att börja med behöver man ta bort den gamla takplåten och även det gamla tätskiktet, vilket består av takpapp. Allt material behöver sedan transporteras iväg för återvinning enligt de riktlinjer som kommunen har bestämt. Lämpligast är att man hyr en container där man får plats med allt byggavfall.

 

Efter att taket är rivet behöver man inspektera underlaget efter fuktskador och röta men också så att taket i sig inte är skadat. Om något av de tidigare är fallet behöver man sätta ny råspont som man kan lägga den nya plåten på.

 

Lägga nytt tak

Därefter behöver man lägga nytt tätskikt i form av takpapp. Det är viktigt att man väljer takpapp som är godkänt och även ser till att alla skarvar är noggrant förseglade. Desto bättre arbete man gör med tätskiktet desto längre livslängd får man på taket.

 

Slutligen läggs den nya takplåten, från taknocken ned till tak-avslutet, vilket innebär minimalt med skarvar. Plåt som är dubbelfalsad gör att skarvarna blir helt täta.

 

Våra plåtslagare i Alfta kan lägga ditt nya plåttak

Axelssons Plåtslageri är en plåtfirma som har varit verksamt i branschen under många år. Våra skickliga och yrkesutbildade plåtslagare i Bollnäs utför tjänster åt både privatpersoner och företag i Alfta, Bollnäs och Edsbyn. Om du vill få professionell hjälp med att lägga om ditt plåttak av plåtslagare i Alfta med omnejd kan du använda kontaktformuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt möte. Då kan vi inspektera ditt tak, granska förutsättningarna och bistå med konsultation kring din takomläggning. 

Välkommen att kontakta dina lokala plåtslagare

Bor du i Gävleborg och behöver hjälp med ett plåtjobb? Då har du hittat rätt! Våra plåtslagare med utgångspunkt i Bollnäs finns här för dig. Allt du behöver göra är att kontakta oss, sen löser vi resten!